Seger för A-laget i Östersund

Igår besökte BBK Sundsvalls A-lag Östersund för ett möte i herrarnas Divison 2 Mellannorrland. De åkte hem med en seger i bagaget.
 
Östersund Basket – BBK Sundsvall 67-75
(12-22, 11-22, 22-15, 22-15)
 
Poänggörare BBK Sundsvall: William Skagius 28, Wilhelm Fröjdholm 19, Filip Andersson 12, Olof Andersson 9 och Tom Eriksson 7.
Coach Lars-Ove Johansson:
“Ett decimerat Sundsvall kommer till match med endast 6 spelare p g a sjukdom och skador och får en riktig utmaning mot ett välspelande Östersund. Hemmalaget gör matchens första poäng, men Sundsvall äger första halvan av matchen och använder sina styrkor inside som då också öppnar upp för ett starkt skytte från distans.
I halvtid så har Sundsvall en ledning med 45-23 och matchen känns avgjord. I andra halvlek kommer Östersund ut starkt från start och hämtar in allt mer av underläget. Sundsvall behåller dock greppet och ledningen är aldrig hotad utan man fortsätter behålla lugnet och sista 5 minuterna av matchen så spelar man långa anfall för att äta tid av klockan.
Sundsvall vinner välförtjänt och är fortfarande obesegrade i serien. Starka kort i det vinnande Sundsvall är giganten William Skagius och Wilhelm Fröjdholm som sköt bra från distans.”
Just nu leder BBK Sundsvalls A-lag serien, som dock är lite haltande.