Sundsvall segrade i hemmapremiären

Foto: Johan Sundberg
Hemmapremiären mot Jämtland blev en svängig och spännande match. Efter en stark slutforcering kunde BBK Sundsvall ändå vinna med sifforna 76-68.

 –  Det är en enorm lättnad, säger Sundsvallstränaren Fredrik Thavenius.

Laget, som dagen till ära hade fått flytta ner till A-hallen på grund av rasrisk i B-hallen, hade det stundtals tufft mot ett starkt Jämtland och det var bortalaget som först tog tag i taktpinnen.

– Vi hade velat gå ut chocka dem från början. Jämtland vill hålla ett lågt tempo i matchen och nu lägger vi oss på deras nivå, säger Fredrik Thavenius.

Hemmalaget lyckades ändå komma tillbaka och vinna den första perioden efter tio raka poäng. Lagen turades därefter om att föra matchen och inför den fjärde och sista perioden var matchen helt jämn. Då lyfte Sundsvall och kunde räkna in säsongens första seger, mycket tack vare starka prestationer av Marcus Elfving och William Skagius.

– Men det är också osjälviskt av de andra som låter Marcus och William stiga fram, säger Fredrik Thavenius.

– Det kommer att ta tid innan vi får till ett homogent spel, tillägger Linus Babar, Sundsvalls assisterande tränare.

Under fredagen fick Sundsvall beskedet om att matchen inte kunde spelas i Sporthallens B-hall. Efter mycket administrativt arbete, en ändrad matchtid och hall kunde matchen ändå genomföras. En omställning blev det trots allt för hemmalaget som tränar i B-hallen fyra gånger i veckan.

– Vi är lite ovana vid korgarna i A-hallen. Det blir lite svårare, säger lagets shooting guard Wilhelm Fröjdholm som ändå är nöjd med lagets defensiv idag.

Nu väntar ett två veckor långt uppehåll innan det är dags för match igen den 15 oktober. Då tar Sundsvall emot Fryshuset hemma i Sporthallen.  Fram till dess står hårt jobb på schemat – snart i alla fall.

– Först ska vi fira segern, säger en glad Linus Babar.

 

Poänggörare i Sundsvall:

Marcus Elfving 28 poäng

William Skagius 22

Filip Unger 11

Filip Andersson 9

Mert Köprucu 4

Wilhelm Fröjdholm 2

 

Skribent: William Kihlberg, BBK Sundsvall