Äntligen

Foto: Johan Sundberg

Igår fick vi äntligen se basket på A-hallens golv i Sporthallen. Efter beskedet om att kommunen valt att tillfälligt stänga B-hallen inleddes arbetet med att hitta en ny plats för hemmapremiären mot Jämtland Basket.Under fredagen stod det klart att matchen skulle spelas i A-hallen istället, en hall som under årens lopp sett mycket basket och där Sundsvall Dragons fick fira ett utav sina två SM-guld.

Men igår var det alltså dags för BBK Sundsvall att göra premiär på hemmaplan för årets basketsäsong. Matchen slutade med hemmaseger, något ni kan läsa mer om i reportaget från vår skribent William Khilberg.

Vi i styrelsen skulle vilja passa på att tacka alla inblandade för att ni gjorde gårdagens premiär till den basketfest det blev, alla sponsorer, föräldrar, ungdomsspelare och alla andra som ställer upp för att basketen ska kunna finnas i Sundsvall. Utan ert arbete skulle detta inte vara möjligt.

Sedan vill vi självklart tacka alla er supportrar som tog er ner till Sporthallen för att visa ert stöd och för att hjälpa spelarna i laget. Det betyder otroligt mycket att ha det stödet från läktaren och vi hoppas att vi får ser er på matcherna framöver.

Nu blickar vi fram mot nästa hemmamatch som spelas kl 14.00, den 15 oktober mot Fryshuset Basket. Men redan imorgon ska vi i styrelsen träffas för att fortsätta arbete med BBK Sundsvall, och då kommer vi bland annat gå igenom helgens match för att se vad vi kan förbättra och vad som fungerade bra. Det här blir det femte styrelsemötet vi har sedan att vi valdes in i samband med årsmötet tidigare i höst.

Avslutningsvis skulle jag vilja rikta ett särskilt tack till gårdagens speaker, Pontus Frivold, som hjälpte till att göra så att gårdagens match blev så bra som den blev.

 

/Johan Sundberg, Ordförande BBK Sundsvall