Sporthallen

Foto ST.nu

Uppdaterad, 2017-10-06

Nedan är den senaste informationen om utvecklingen om Sporthallen från fastighetsägaren, Drakfastigheter.

Problemen i Sporthallen provisoriskt åtgärdade

Sundsvalls kommun har åtgärdat problemet med takbågen som rört sig och som gjort att delar av Sporthallen behövt stängas. För att hindra takbågen att fortsätta röra sig har man stöttat upp den med en stålbalk.

Under torsdag, fredag och kommande måndag kontrollmäter man takbågens position för att försäkra sig om att den inte rör sig.

Till veckan kommer kommunen även att besikta taket från insidan, om de yttre kontrollerna visar att takbågen slutat röra sig.

Utifrån resultatet av alla kontroller kommer man att fatta beslut om Sporthallens stängda delar kan öppnas igen eller om det behövs fler säkerhetsåtgärder.

Besked kan lämnas tidigast tisdag 10 oktober.

 

I lite drygt en vecka har kommunen valt att ha delar av Sporthallen stängd på grund av att en av takbågarna riskerar att ge vika och rasa. En följd av detta var att vår första hemmamatch för säsongen fick flyttas till A-hallen.

Vår nästa hemmamatch är planerad att spelas söndagen den 15 oktober kl. 14.00, och vår förhoppning är att B-hallen då åter kommer att vara i drift. Men skulle det vara så att B-hallen kommer att vara stängd en längre tid så arbetar vi tillsammans med kommunen och förbundet för att hitta en alternativ lösning. Så fort vi får besked om statusen för Sporthallen så kommer vi att lägga ut informationen här på vår hemsida, och man kan även vända sig till vår Facebooksida för information.

 

Johan Sundberg, Ordförande BBK Sundsvall