Sundsvall åkte på första hemmaförlusten

Foto: William Kihlberg

Sundsvall ställdes inför en tuff utmaning i matchen mot Fryshuset och föll med 66-101.

– Vi möter ett lag som är för bra för division ett, säger coach Fredrik Thavenius.

Bortalaget Fryshuset gick ut hårt och tog ledningen med 14-0 i den första perioden.

– De höll ett högt tempo, spelade typiskt Fryshuset, säger Tom Eriksson som gjorde Sundsvalls första poäng i matchen. Efter det jobbade sig hemmalaget ikapp till ett fempoängsunderläge och fortsatte spela bra i den första perioden. Trots det ledde Fryshuset med 23-16 efter tio spelade minuter.

I inledningen av den andra perioden hade båda lagen svårt att skapa chanser men bortalaget tog steg för steg kommandot i matchen och ryckte ytterligare lite. Teodor Karnell kom in från bänken i slutet av den andra perioden och gjorde sex poäng för Sundsvall som gick till halvtidsvila med ett underläge på tolv poäng.

I den tredje perioden kom nådastöten från Fryshuset som drog ifrån Sundsvall poängmässigt.

– Vi hade momentum och ville starta tredje starkt men det blir helt tvärt om, säger Fredrik Thavenius som anser att det var då Sundsvall tappade matchen.

Sundsvall hade svårt att komma till bra lägen och Fryshuset svarade med stor effektivitet, något som resulterade i en ledning med 70-42 för bortalaget inför den sista perioden.

I den fjärde och sista perioden fortsatte Sundsvall ha det svårt i offensiven och Fryshuset bibehöll sin höga nivå. Även om Sundsvall arbetade sig in i matchen något mot slutet var underläget för stort och laget åkte därmed på sin första hemmaförlust för säsongen. Slutesultatet skrevs till 66-101.

Nu laddar laget om för två bortamatcher i Stockholm och vill dra lärdom av det tuffa motstånd som Fryshuset bjöd på.

– Vi hade ett bra snack i omklädningsrummet. Det är av de här matcherna som vi lär oss absolut mest, säger Fredrik Thavenius efter förlusten.

Poäng i Sundsvall:

William Skagius 23 poäng

Tom Eriksson 10

Marcus Elfving 9

Filip Unger 7

Teodor Karnell 6

Wilhelm Fröjdholm 4

André Demir 3

Filip Andersson 3

Jonas Näslund 1

 

Skribent

William Kihlberg, BBK Sundsvall