Tuff öppning på Sundsvalls Stockholmshelg

Foto: William Kihlberg

Sundsvall fick en tung start på helgen i Stockholm. I matchen mot Lidingö förlorade de med 98-73.

– Vi kommer ruskigt oförberedda, säger coach Fredrik Thavenius.

Hemmalaget Lidingö tog tag i matchen från första stund och höll greppet i alla 40 minuter. Sundsvall, som bara hade sju spelare i dagens trupp, hade svårt att hänga med och det var ett besviket BBK som åkte tillbaka till hotellet.

– Vi är respektlösa mot oss själva idag. Vi kommer hit och har inte riktigt insett att det är match, säger assisterande tränare Linus Babar.

Lagkaptenen Marcus Elfving var inte heller nöjd med lagets prestation idag. Han säger att hela laget underpresterade men är ändå hoppfull inför söndagens match.

– Imorgon är en ny match och då måste vi komma ut och bryta mönster och vara fokuserade. Vi är bra, vi måste bara hitta tillbaka till våra styrkor.

Sundsvallslaget var uppe tidigt på lördagsmorgonen för att åka de dryga 40 milen mellan Sundsvall och Stockholm. Tränarduon berättar att restiden och sömnbrist kan ha varit anledningar till att laget inte fick ut sin fulla kapacitet. Att spelet såg ut som det gjorde förvånade dock Fredrik Thavenius.

– Vi har haft riktigt bra träningar den här veckan. Vi har kommit upp i tempo och verkligen fått ihop en lagkemi.

Trots det föll inte bitarna på plats för BBK idag. Nu laddar laget om inför helgens andra match där Norrort står för motståndet. Då vill laget komma ut med ny energi och större respekt för motståndet.

– Vi har en uppgift att lösa inför imorgon och jag tror vi fixar det, säger Fredrik Thavenius som vill dra lärdom av dagens förlust och se laget komma bättre förberedda mot Norrort.

 

Poäng i Sundsvall:

Marcus Elfving 17 poäng

Wilhelm Fröjdholm 12

Tom Eriksson 12

Filip Unger 12

Filip Andersson 8

Mert Köprucu 7

André Demir 5

 

Skribent: William Kihlberg, BBK Sundsvall