Utvecklingslagets defensiv imponerade i Stockholm

Foto: William Kihlberg

Sött och surt för BBK:s utvecklingslag under helgen i Stockholm. Två jämna matcher resulterade i en seger och en förlust.

– Spelmässigt ser det väldigt bra ut, framför allt försvarsspelet, säger tränaren Adam Alexander.

Segern kom i lördagens match mot Södertälje. Trots en lång bussresa till Stockholm stod laget för en bra prestation, lyckades överlista motståndarnas zonförsvar, och vann med 69–60. Efter matchen ville Adam Alexander i första hand hylla Sundsvalls försvarsspel.

– Vi spelar bra försvar och då lyfter också vårt anfallsspel, säger han.

På söndagen stod Fisksätra för motståndet. Det blev en snöplig förlust för Sundsvall som ledde stora delar av matchen och hade övertaget ända fram till slutminuterna. BBK spelade bra i den första halvleken men i slutet av den tredje perioden började Fisksätra jobba sig ikapp och i den fjärde perioden tog de sig om Sundsvall. Till slut kunde hemmalaget vinna med 58–52 men trots förlusten fanns det mycket positivt att hämta från helgen i Stockholm.

Nästa match för laget är först i december och fram tills dess väntar fortsatt hårt jobb. Fokus kommer ligga på att fortsätta utveckla defensiven och att träna anfall mot zonförsvar. Säsongsinledningen har bjudit på tre segrar och två förluster. Adam Alexander är förhoppningsfull inför framtiden och nöjd med hur det har sett ut hittills.

– Grabbarna kämpar på bra och vi ser bättre ut än förra året, säger han.

 

Skribent: William Kihlberg, BBK Sundsvall