Pånyttfött BBK tog övertygande seger

Foto: William Kihlberg

 

I matchen mot AIK fick Sundsvall åter känna segerns sötma. Ett revanschsuget Sundsvall vann med 94–59.

                             – Men jag tycker att vi kan spela ett snäpp bättre, säger coach Fredrik Thaveninus.

 

Sundsvall gick ut hårt och tog kommandot redan i den första perioden. Efter två tuffa förluster i Stockholm förra helgen hade laget fått tillbaka självförtroendet och försökte rycka iväg och stänga matchen redan i andra perioden. AIK klamrade sig fast, men den här gången var det BBK som ville mer. Rycket, som skapade ett närmast ointagligt försprång, kom i den tredje perioden.

– Idag bryter vi oss ur svackan i andra perioden, tidigare har vi haft svårt för det, säger Fredrik Thavenius.

Efter förra helgen ville laget göra en nystart, något som också märktes på planen idag, inte bara genom resultatet. Två spelare har i veckan fått lämna laget.

– Det är alltid jättetråkigt när man måste be spelare lämna men det var ett bra beslut långsiktigt för laget, berättar Fredrik Thavenius.

Men inget ont som inte har något gott med sig. Istället fick 17-årige Alexander Sjöström göra debut i A-laget idag och han imponerade på sin tränare.

– Han är totalt orädd och tar för sig. Det var viktigt för hela laget att se att han vågar göra det, säger Fredrik Thavenius som framhåller att alla spelare var med och bidrog till dagens seger.

Nu blir det ett välförtjänt speluppehåll för Sundsvall som spelar nästa match mot Uppsala den 12 november hemma i Sporthallen. Till dess kan ett pånyttfött BBK njuta av ytterligare en hemmaseger och ett litet hopp uppåt i tabellen.

 

Poäng i Sundsvall:

William Skagius 29 poäng

Marcus Elfving 14

Alexander Ryan 13

Tom Eriksson 10

Filip Unger 7

Filip Andersson 6

Wilhelm Fröjdholm 6

Alexander Sjöström 4

Johan Glas 3

Jonas Näslund 2

 

Skribent: William Kihlberg, BBK Sundsvall