Sundsvall tog andra raka efter stor dramatik

Foto: William Kihlberg

Det var jämnt in i det sista. Då klev 17-årige Alexander Sjöström fram och satte ett matchavgörande straffkast.

– Det är klart att det var en viss press men man får bara hålla fokus, säger han efter 65–63-segern.

Publiken i Sporthallen hade mycket att glädjas, och våndas, över i söndagens hemmamatch för BBK Sundsvall. Trots att Uppsala ledde med åtta poäng i den tredje perioden kunde Sundsvall kämpa sig tillbaka och det var nervkittlande slutminuter för en kokande publik.

– Jag är helt slut. Jag skulle kunna lägga mig ner och sova just nu, säger coach Fredrik Thavenius om den spännande avslutningen.

Det är inte lätt att sammanfatta matchen mot Uppsala. Det var jämnt från början till slut, mycket känslor, både på planen och på läktaren, samt en stark upphämtning av Sundsvall. Assisterande coach Linus Babar är stolt med hela laget efter matchen men det är en person som han vill lyfta fram.

– Vi har en fantastisk head coach i Freddie. Det här var en coachseger, säger han och fortsätter med att berömma lagets unga killar.

– Det är en ljus framtid för denna unga herre (Alexander Sjöström) och för Sundsvall i stort. Och sen har vi Jens Forslin som styr och ställer i försvar. Han är en bidragande faktor till att vi vinner.

Jens Forslin, 17 år gammal, gjorde sin A-lagsdebut idag och imponerade stort. Utöver ett bra försvarsspel stod han dessutom för fem poäng och Fredrik Thavenius sällar sig också till hyllningskören av den unga talangen.

– Han vet vad han är bra på och spelar utifrån det. Han är helt orädd, säger han.

Segern innebar Sundsvalls andra raka i Basketettan och det är ett pånyttfött lag som går att skönja i Sundsvalls Sporthall. Coacherna vittnar om en bättre stämning på träningarna och ett lag som fortsätter utvecklas.

– När vi gör det vi ska är vi äckligt jävla bra. Då finns det inga i den här serien som stoppar oss, säger Fredrik Thavenius.

Nästa match för BBK är borta mot Blackeberg den 18 november. Nästa chans att se laget hemma i Sporthallen är den 3 december då BG Luleå kommer på besök.

Poänggörare i Sundsvall:

William Skagius 23 poäng

Tom Eriksson 17

Alexander Sjöström 7

Jens Forslin 5

Wilhelm Fröjdholm 4

Filip Unger 4

Alexander Ryan 3

Filip Andersson 2

 

Skribent: William Kihlberg, BBK Sundsvall