Ett stort grattis till Olof Andersson

Foto: Lars Kallin

I samband med dagens hemmamatch så uppmärksammade föreningen en av spelarna som även gör ett otroligt arbete på sidan av basketplanen. Det är Olof Andersson som blivit tilldelad Sundsvalls kommuns idrottsstipendium 2017, utmärkelsen Ledare för unga.

Olof är bland annat engagerad i BBK Sundsvalls integrationsprojekt i Nacksta. Där har han ansvarat för basketträning för 9-12 åringar, både tjejer och killar. Andra spelare från BBKs Utvecklingslag har också hjälpt till med träningen. Med sitt positiva, rättvisa och korrekta sätt är Olof en fantastiskt bra förebild för barn och ungdomar. Olof är oerhört empatisk, ärlig och omtänksam. Han månar om andra och har en förmåga att bry sig om och uppmärksamma varje enskild ungdom. Som ledare lyckas Olof kliva fram för att entusiasmera ungdomarna. Han kan anpassa sig till deras nivå och visa dem grunderna. Ungdomarna tyr sig till och litar på Olof. Han lyckas få barnen och ungdomarna med sig. Olof är hjälpsam och är först att anmäla sig om någon behöver hjälp.

Vi inom BBK är otroligt stolta över att ha en spelare som Olof i vår förening och vi vill även passa på att tacka alla andra som gör ett otroligt arbete med att få denna förening att utvecklas och växa.