BBK förlorade årets sista hemmamatch

Foto: William Kihlberg

Förra matchen lyftes fram som den bästa någonsin, söndagens match utsåg coach Fredrik Thavenius till den sämsta någonsin.

Vi underskattar dem, säger han efter förlusten med 79–72 mot Akropol.

Det var trots det en lovande inledning för hemmalaget som vann den första perioden med 22–16. I den andra och tredje jobbade sig Akropol tillbaka in i matchen och i den fjärde kom rycket som var dödsstöten för BBK. Akropol kunde därmed ta säsongens andra seger mot ett Sundsvall som har visat gryende form de senaste matcherna.

– Vi talade om underskattning inför. Även om de inte är bra som lag så är de väldigt duktiga individuellt men vi kommer inte upp i standard, säger Fredrik Thavenius.

Matchen var också 2017 års sista hemma i Sporthallen och efter förlusten inför nästan fullsatta läktare har Fredrik Thavenius svårt att sammanfatta året för laget.

– Hade vi vunnit här idag hade jag kunnat säga att vi är riktigt bra hemma men nu kan jag inte riktigt säga det, förklarar han.

En bortamatch återstår dock innan vi till fullo kan summera basketåret 2017. Nästa helg möter laget Nacka på bortaplan i Stockholm. Innan dess väntar en vecka med hård träning och trots förlusten anser Sundsvallstränaren att det finns mycket att ta med sig från den här matchen.

– Vi gör ett bra ryck i slutet på första men framför allt måste vi ta med oss att vi aldrig ska slappna av.

 

Poäng i Sundsvall:

William Skagius, 24 poäng

Tom Eriksson, 13

Wilhelm Fröjdholm, 11

Johan Glas, 8

Filip Andersson, 5

Teodor Karnell, 4

Jens Hååg, 3

Jens Forslin, 2

 

Skribent: William Kihlberg, BBK Sundsvall