Blandade känslor efter första USM-dagen

Foto: William Kihlberg

I helgen spelas den andra omgången av U19-SM i Sundsvall. Under lördagen spelade BBK Sundsvall två matcher med varierad utgång. Segern mot Spånga följdes upp av en förlust mot Huddinge.

Laget fick dock en tuff start på den första matchen. Spånga tog tidigt ett grepp om matchen och vann dessutom den första perioden. Då lyfte BBK, inte bara ett, utan snarare flera snäpp och i den andra perioden lyckades laget vända matchen till sin fördel. Så småningom kunde Sundsvall dessutom rycka ifrån lite och efter en stark laginsats och ett imponerande skytte från Jonathan Bäckman hade Sundsvall matchen i sin hand inför den fjärde och avgörande perioden. Då svarade istället Spånga upp med ett spel, nästan lika övertygande som vad de visade upp i matchinledningen. Men trots att Stockholmslaget knappade in blev det aldrig riktigt spännande och i slutändan kunde BBK räkna hem en hyfsat komfortabel seger med siffrorna 71–62.

Lördagens andra motstånd var också gäster från den kungliga huvudstaden men vi får ta oss ett par mil söderut för att komma fram till Huddinge. Här var det ombytta roller jämfört med förmiddagens match. Sundsvall gick ut hårt och tog ledningen i den första perioden men undan för undan fick Huddinge och Leo Chatziathanasiou igång poängproduktionen. Gästerna fick till en vändning och trots att Jonathan Bäckman fortsatte imponera, ackompanjerad av bland andra Teodor Karnell, Jens Forslin och Alexander Sjöström, kom Sundsvall aldrig närmare än ett tolvpoängsunderläge i den tredje perioden. Huddinge vann till slut med 77–64.

Tidigare under eftermiddagen spelades dessutom en tredje match mellan Norrort och Spånga. De senare ville snabbt studsa tillbaka efter förlusten mot BBK och imponerande i matchinledningen. De stod länge emot Norrorts starka offensiv men i slutändan var Norrort ett par steg starkare och ett ryck i den andra och tredje perioden bäddade för lördagens mest odiskutabla seger, 100–39 blev resultatet.

Imorgon, söndag, avgörs den andra omgången i USM genom ytterligare tre matcher i Sporthallen. Däribland en tredje match för BBK Sundsvall, se fullständigt spelschema nedan. Håll koll på hemsidan då för en sammanfattning av helgen samt kommentarer från spelare och tränare.

Återstående matcher:

09.00 Spånga Basket-Huddinge Basket
11.00 BBK Sundsvall-Norrort
15.00 Norrort-Huddinge Basket

Samtliga matcher spelas i B-hallen i Sundsvalls sporthall

Skribent: William Kihlberg, BBK Sundsvall

Foto: William Kihlberg