Hedersam tredjeplats i USM:s andra runda

Foto: William Kihlberg

BBK Sundsvall avslutade U19-SM med en förlust mot Norrort. Stockholmslaget tog direkt kommandot och trots att Sundsvall kämpade hårt blev det förlust med 89–58.
– Det har varit en lärorik helg, sammanfattar coach Adam Alexander.

Efter lördagens förlust mot Huddinge var Sundsvall pressat att vinna mot Norrort för att ha någon form av chans till avancemang. Men det var ett starkt lag som gästerna ställde på banan och trots att BBK gjorde det bra hade de svårt att hänga med när Norrort väl satte fart.
– Det var en lärorik match. Vi måste spela mer fysiskt om vi ska ha någon chans mot dem men när vi är som bäst kan vi slå de här lagen, säger Gabriel Ågren i BBK Sundsvall.

Bra perioder fanns även i matchen mot Norrort. Alexander Sjöström sköt bra och Jens Forslin, som dessutom utsågs till matchens lirare, imponerade såväl offensivt som defensivt. Dipparna var dock för djupa för att Sundsvall skulle kunna hämta hem en seger i matchen. Något som både Adam Alexander och flera spelare intygar.
– Vi spelar bra stundtals, när vi pratar med varandra, säger Abdi Muhamud och får medhåll av lagkamraten Tim Nedergård.
– Vi är riktigt bra när alla spelar tillsammans men idag har vi lite för stor respekt för motståndarna, säger han.

Sundsvall tar med sig erfarenheten från SM och även om det finns mycket positivt att hämta från helgen lämnar de två förlusterna laget med mycket hårt jobb framför sig.
– Norrort och Huddinge är bättre tekniskt och fysiskt jämfört med oss men SM är ett bra kvitto, både för laget och individuellt. Vi tar med oss den här erfarenheten och får implementera det på träningarna, säger Adam Alexander som inför den avgörande matchen mellan Huddinge och Norrort tippade de senare som segrare och Sundsvallscoachen skulle få rätt.

Norrort gjorde processen kort med Huddinge som tidigare under dagen vunnit över Spånga med 73–42. Siffrorna blev till slut 89–50 mellan Norrort och Huddinge, ett resultat som tar de förra vidare till nästa omgång i U19-SM. För BBK Sundsvall slutade äventyret i och med tredjeplatsen i den andra rundan.

Skribent: William Kihlberg, BBK Sundsvall