Tung bortaturné för Sundsvall

BBK Sundsvall hade under helgen dubbla matcher söderut. Trots en form på uppåtgående fick BBK vända hem med två förluster i bagaget.
                             – Vi har det tungt i defensiven och det påverkar offensiven, säger coach Adam Alexander.

Helgens första match spelades mot bottenkollegan Akropol. Matchen var jämn och lagen följdes åt nästan hela vägen in i mål. Mot slutet drog dock hemmalaget det längsta strået, satte några straffkast och kunde räkna hem en seger med 88 poäng mot 80.
– Allt som allt gör vi ingen bra match, säger Adam Alexander.

Under söndagen skulle det komma ytterligare en chans att plocka poäng men nu strax norr om Stockholm, närmare bestämt i Uppsala. Återigen kom Sundsvall inte riktigt igång i försvaret och den här matchen blev inte lika jämn och spännande som den mot Akropol. Hemmalaget kopplade greppet tidigt och vann med 95–55. Adam Alexander var besviken efter matchen.
– Vi har ingen energi i matchen. Det var vår andra match på två dagar men vi ska kunna göra det bättre. Det är en tung dag det här, säger han.

Säsongen börjar lida mot sitt slut och det återstår bara tre matcher för Sundsvall i årets upplaga av Basketettan. Först på tur står Blackeberg på hemmaplan nästa söndag, då hoppas Adam Alexander få se ett BBK som tar kommandot i matchen.
– Vi kommer jobba mycket med vår intensitet och att ta kontroll över både offensiv och defensiv. Vi ska ge motståndarna mindre tid att agera.

Poänggörare mot Akropol:

Filip Andersson, 23 poäng
Alexander Sjöström, 14
Olof Andersson, 14
William Skagius, 10
Tom Eriksson, 9
Teodor Karnell, 6
Filip Unger, 4

Poänggörare mot Uppsala:

Filip Unger, 16 poäng
Alexander Sjöström, 12
William Skagius, 10
Olof Andersson, 8
Tom Eriksson, 4
Filip Andersson, 3
Jens Forslin, 2

 

Skribent: William Kihlberg, BBK Sundsvall