Förlust mot Lidingö trots bra inledning

Trots en bra matchinledning hemma mot Lidingö kunde Sundsvall inte hålla fokus hela vägen ut och matchen slutade med seger 86–54 för gästerna. Men trots det tar coach Adam Alexander med sig den första perioden.
–Vi spelade med bra energi och lyckades få enkla saker i anfall från vårt försvar. De satte press och dubblade men vi löste de lägena och hittade bra lägen för skott, säger han.

Med ett intensivt försvar och ett bra trepoängsskytte från Wilhelm Fröjdholm kunde BBK Sundsvall ta ledningen i den första perioden och ett pressat Lidingö tvingades ta en timeout. Trots det fortsatte Sundsvall imponera även om Lidingö kom ikapp och gick om. Det var i den andra perioden som tappet kom.

–Vi får inte riktigt vårt spel att fungera kombinerat med att vi har svårt att göra poäng mot deras zonförsvar. Sedan rinner det iväg och vi blir sämre och sämre. När det går tungt tänker grabbarna att ”åh nej, nu rinner det iväg igen”, det var det som hände i andra perioden och det var det som avgjorde matchen, säger Adam Alexander.

Den andra halvleken spelades mest av då båda lagen kände att matchen i princip var avgjord. Nu är det bara två matcher kvar av säsongen varav en på hemmaplan. Men än så länge fokuserar Adam Alexander bara på nuet.

–Vi jobbar här och nu med det vi har. De unga killarna börjar komma in mer i matcherna och vi toppar inte alla matcher för att spela ihop en förstafemma till nästa säsong, utan jag försöker ge de unga speltid. Jag har kanske börjat fundera lite mot nästa säsong men vi har inte börjat tänka på spel som vi ska föra över till nästa säsong, säger han.

Ett positivt intryck från dagens match var den comebackande lagkaptenen Tom Eriksson som hållits borta från basketplanen på grund av en skada han drog på sig i höstas. Han fick lämna planen utan poäng men efter den långa frånvaron var det ett viktigt steg i rätt riktning att ha med honom på planen igen.

–Det betyder mycket, det är en trygghet i någon som är lite äldre. han har en bit kvar till sin form eftersom att han har varit borta länge. Han försökte men det gick väl inte riktigt som han ville. Men det är två matcher kvar så det gäller för honom att ta vara på nästa match, säger Adam Alexander

Nästa match spelas borta mot Uppsala den 10 mars. Nästa match, som också är säsongens sista, spelas söndag den 24 mars klockan 16.00.

Poäng BBK Sundsvall:

Alexander Sjöström, 12 poäng
Filip Andersson, 11
Wilhelm Fröjdholm, 9
Teodor Karnell, 8
Jens Forslin, 6
Mattias Hämäläinen, 4
Filip Jemtelius, 4