Fredrik Åhnstrand inför tredje omgången av USM

I helgen är det dags, BBK Sundsvalls U17-lag åker ner till Norrköping för att spela tredje omgången i U17-SM. Lagets coach Fredrik Åhnstrand är förväntansfull inför matcherna.
– Det känns jättespännande, det ska bli kul som tusan. Jag tycker grabbarna har förtjänat att vara här, säger han.

Efter segrarna mot Viby och Tureberg i förra omgången avancerade BBK Sundsvalls U17 till den tredje omgången i USM. Nu är det så dags för den och för måtståndet står Norrköping Dolphins och Onsala Pirates.

– Norrköping är och har alltid varit ett bra lag. Vi har inte mött dem tidigare så det ska bli väldigt spännande att få göra det. De spelade final four ifjol så vi vet att de är duktiga. Onsala har varit långt i den här turneringen tidigare. Det är ett bra lag med bra spelare på alla positioner, annars skulle de inte ha varit här, säger Fredrik Åhnstrand.

BBK Sundsvall nådde den tredje omgången av USM även för två år sedan, en erfarenhet som kan vara av stor vikt när de går in i den igen.

– Det är väl just det vi kan ta med oss och det är väl främst killarna som får ta med sig den erfarenheten. De har mött lagen på den här nivån så vi vet vad som krävs. Vi vet att vi kommer möta tuffa lag och det kommer att bli tuffa matcher, säger Fredrik Åhnstrand.

För honom har fokus den senaste tiden legat på att förbereda laget inför vad som komma skall. Och nu, kort innan avresan till Norrköping, berättar han om vad han tror blir nycklarna till framgång.

– Som alltid förväntar jag med att alla i laget gör sitt allra bästa i båda matcherna, både individuellt och som lag. Man stöter alltid på motgångar under matchens gång och det kommer perioder då man inte riktigt får till det, då gäller det att minimera de perioderna. Även när det är tufft så gäller det att vi håller ihop och kämpar för att hålla oss kvar i matchen, säger han.

Och även om det är tuffa matcher som väntar i Stadium Arena tror Fredrik Åhnstrand att Sundsvall kan bjuda på hårt motstånd.

– All respekt för båda lagen men jag tycker att vi matchar in bra, jag tycker inte alls att vi ska be om ursäkt för oss för att vi är här. I förra omgången slog vi Tureberg som var i final förra året så vi förtjänar vår plats här och vi ska visa att vi förtjänar den i helgen också.

Sundvalls spelschema ser ut som följer:
Lördag den 16 mars 10.00, BBK-Norrköping Dolphis
Lördag den 16 mars 10.00, Onsala Pirates-BBK

Matcherna sänds vis SolidSport, klicka här för att komma till sidan.