USM över för U17

U17-laget till SM

Efter en framgångsrik resa i USM blev motståndet för tufft för BBK:s U17 i den tredje omgången och efter två förluster är de nu ute ur turneringen.
– Jag vet att vi har mer i oss än vad vi fick ut i helgen, säger lagets coach Fredrik Åhnstrand.

Det var tufft motstånd som väntade i USM:s tredje omgång men BBK Sundsvalls U17 kom dit med höga förväntningar. Dessvärre skulle det komma att bli precis så tufft som de befarade. Mot Norrköping blev det förlust med 52-100 och mot Onsala föll laget med 61-83.

– Norrköping är ett väldigt bra lag, det är en dimension högre än vad vi har mött tidigare. Mot Onsala var vi med i matchen, de hade momentum men vi hängde med. Sedan fick vi en väldigt dålig start på tredje perioden och då rasade det ihop för oss, säger Fredrik Åhnstrand.

Trots två tunga förluster och uttåg ur SM tror Sundsvallscoachen att det finns mycket positivt att ta med sig, och framför allt viktiga lärdomar.

– Den viktigaste lärdomen att ta med sig är väl att det går att göra det här på en helt annan nivå än vad vi gjort tidigare. Hade man fått önska hade man väl velat möta lag på den här nivån en gång i månaden under ett år. Får man möta sådana lag hela tiden vet man var nivån ligger och vet vad man har att sträva efter, säger han.

Efter en intensiv period med träning inför USM får laget nu några dagar ledigt. Därefter börjar förberedelserna inför Lampe Challenge i maj som blir U17-lagets sista turnering för i år. Då vill Fredrik Åhnstrand jobba på att höja intensiteten och nivån på träningen utifrån vad de tagit med sig från helgens matcher. Och när han ser tillbaka på USM-äventyret, där de bland annat lyckats slå lag som Hammarby och Tureberg, ser han ett lag som har utvecklats sedan säsongsstarten i höstas.

– Visst ser vi att vi tar steg framåt och gör saker vi aldrig har gjort förut. Och det är väl det vi ska jämföra oss med egentligen, hur vi utvecklats. Vi har tagit oss en bit på vägen och slagit lag som vi aldrig slagit tidigare så det är definitivt en utveckling och framgång, säger han.

Här kan du se BBK Sundsvalls USM-matcher i efterhand