Sundsvall förlorade – men imponerade – i säsongens sista match

Säsongen är över och trots att det blev ännu en förlust avslutar BBK Sundsvall med flaggan i topp efter en väl genomförd match. Blackeberg vann med 87–75.
– Den här matchen var ganska lik vår första som vi spelade mot Akropol, det kan ha varit en av våra bästa matcher för säsongen, säger coach Adam Alexander.

Ingenting stod på spel i säsongens sista match och inför den talade Adam Alexander om att gå ut och spela avslappnat och försöka avsluta säsongen så bra som möjligt. Laget hade uppenbarligen tagit till sig av det budskapet och med sex poängs underläge efter den första perioden kunde Sundsvall vända och ta ledningen i den andra. Ledningen tappades snart och då höll gästande Blackeberg övertaget matchen ut. Trots det hängde BBK med bra ända fram till sista perioden. Adam kan nu pusta ut efter en tuff säsong med en hyfsad avslutning.

– Det är lite blandade känslor. Det är lite surt att det blev så stora siffror som det blev till slut. Vi var med bra och det var en match som vi kunde ha tagit. Men vi gör inte riktigt det som behövs i andra halvlek och i slutet av andra perioden. Men jag är ändå nöjd med matchen. Det var ett bra avslut att och spelade inte bara av matchen spela av den, jag tycker att alla försökte så gott det kunde, säger han.

Inför matchen fick Adam sammanfatta säsongen och talade om att det hade varit mycket upp och ner. Han utvecklar sin syn på säsongen efter att den avslutats helt och fullt.

–Som jag sa då har det varit himla mycket upp och ner. Vi spelade rätt bra i de två tre första matcherna men sedan kom det mycket förluster och då satte det sig mycket i huvudet. Det blev en ond spiral som var svårt att ta sig ur, säger han.

Men bara för att säsongen är över betyder det inte att man som Sundsvallscoach kan luta sig tillbaka och släppa basketen. Nu börjar arbetet inför nästa säsong.

– Fokus blir att se vilka spelare vi har, hur vi ska spela och hur vi ska bygga för framtiden. Så mitt jobb blir att hitta en form för hur vi ska spela i föreningen, vilka sorts spelare vi vill ha och så ska vi göra det bättre än i år, berättar Adam Alexander.

Poäng i BBK Sundsvall:

Filip Andersson, 28 poäng
Alexander Sjöström, 12
Jonathan Bäckman, 11
Gabriel Ågren, 8
Tom Eriksson, 4
Wilhelm Fröjdholm, 4
Jens Forslin, 4
Teodor Karnell, 2
Mattias Hämäläinen, 2