Vision & mål

Från SM-guld i basket till en liten förening som börjar om från noll
Ibland svänger det fort. Dragons konkurs har slagit hårt mot den sport vi alla älskar och det är tråkigt. Från spel i basketens finrum till en kamp där vi tar sats för att åter nå eliten. Nu det är dags att vända blad. Följ med oss!

Dragons har skapat så mycket spänning och glädje under många år. Basket är en lagidrott som integrerar och skapar samhörighet. Tänk på när Sporthallen var fullsatt och stämningen var på topp!

Det finns glöd och vilja att komma tillbaka till eliten. En utmaning som kräver mycket ideellt engagemang och hårt arbete.

Föreningen, som nu heter BBK Sundsvall, har ett A-lag och en elitungdomsverksamhet. Huvudtränare är meriterade Lars-Ove Johansson och Adam Alexander, båda med en gedigen kompetens. Adam är även tränare för NIU Basket, den nationella gymnasiala idrottsutbildningen, där flera av spelarna studerar. Det ger en röd tråd i verksamheten och möjliggör visionen att nå nationell elit med en bas av egna produkter.

Sundsvall har sedan flera år nationell NIU-status vilket innebär att vår stad har blivit utvald att hålla idrottsgymnasium med nationell intagning. Det innebär ett tillskott av studerande som flyttar till Sundsvall och en möjlighet att de blir kvar i vår fina stad. En förutsättning för att behålla NIU-statusen är dock att staden erbjuder möjligheter att spela basket på en högre nivå.

Vi har också påbörjat det viktiga arbetet med samhällsutvecklande projekt som bidrar både till integration och basketens tillväxt. I dagsläget har vi ungdomsprojekt i Skönsberg och Nacksta och planer finns för fler.

Det har såklart varit en tuff inledning, men lagen har trots det utvecklats mycket under senaste året. A-laget har hittills vunnit alla sina matcher i Division 2 Mellannorrland och Utvecklingslaget börjar utmana de etablerade lagen i Stockholm. Vår är övertygade om att det finns intresse för att åter se ett elitlag i basket i Sundsvall och att vi får behålla NIU.

Tillsammans hoppas vi kunna resa oss som fågeln Fenix ur askan.

Hoppas att ni vill följa med oss på resan!

Vision
Att nå nationell elit med en bas av egna produkter.

Mål

  • Kvala och nå Basketettan 2017.
  • Kvala och nå Superettan 2019.
  • Spela i basketligan 2021.
  • Elitungdomsverksamhet: Division 2, Stockholms-serien och USM.
  • Vara Sundsvalls mest underhållande event.
  • Vara aktiva i samhällsutvecklande projekt.

Plan

  • Bygga kvalitet från grunden med fokus på elitungdomsverksamhet från U17 och uppåt.
  • Fair play både på och utanför planen.
  • Vara en attraktiv utvecklingsmiljö för spelare och ledare.
  • Driva integrationsprojekt för barn och ungdomar.

En kort presentation av BBK Sundsvall