Sundsvall föll trots stark laginsats

BBK Sundsvall inledde säsongen med en förlust borta mot Central med sifforna 100-75. Trots det fanns mycket positivt att hämta från matchen.

— Det syns att vi tillsammans kan väldigt mycket, säger tränare Fredrik Thavenius.

Trots att Sundsvall visade prov på en stark offensiv var det hemmalaget som gick segrande ur säsongspremiären, detta till stor del på grund av många turnovers. Fredrik Thavenius är ändå positiv inför fortsättningen.

— Vi straffar dem när vi får möjlighet och lyckas ofta bryta deras mönster, säger han.

Skillnaden mellan lagen idag kan till stor del förklaras med orden rutin och tempo. Central har spelat länge i Basketettan samtidigt som Sundsvall är nykomlingar i densamma. Fredrik Thavenius säger att han tycker att söndagens motstånd var en bra första värdemätare för BBK som ser fram emot att snabbt studsa tillbaka i nästa match mot Jämtland. Med en match i bagaget tror Fredrik Thavenius att laget kommer att kunna komma bättre förberedda till hemmapremiären.

— Vi måste upp en nivå i varje moment och komma ut i mycket högre tempo. Vi vill ta kommandot direkt, säger han.

Från matchen mot Central är det främst två spelare han vill lyfta.

— Wilhelm Fröjdholm och Johan Glas, det gör nästan allt rätt idag. De kommer in från bänken men gör det ändå väldigt bra.

Sundsvallstränaren vill ändå betona laginsatsen och vad laget kan åstadkomma tillsammans. Han berättar att det trots förlusten är en fortsatt positiv stämning i truppen och att han tror att det blir en rolig säsong.

— Det är väldigt kul att vara igång.

Poänggörare i BBK Sundsvall:

Wilhelm Fröjdholm, 18 poäng

William Skagius, 15

Marcus Elfving, 14

Filip Unger, 9

Johan Glas, 7

Tom Eriksson, 6

Filip Andersson, 5

Mert Koprucu, 1

 

Skribent: William Kihlberg, BBK Sundsvall