Inför Lidingö och Norrort

Foto: Lars Kallin

Då var det dags att röra på sig igen. Dags att resa ner till huvudstaden för att dra på sig de röda matchställen och spela lite matcher. Denna helg är lite speciell då den är en av två helger denna säsong där vi spelar två matcher, på två dagar.

Först ut är Lidingö på lördag och sedan Norrort på söndagen. Reser ner gör även vårat utvecklingslag.

 

Efter nederlaget senast hemma mot Fryshuset, har vi nu fått träna riktigt under veckan och vi har haft den absolut bästa träningsveckan på hela säsongen. Dessvärre så innebar det även två skador på senaste träningen, men inget som resulterar i att någon spelare missar spel. En lättare stukning och en lårkaka är allt. Så än så länge har vi varit lyckligt lottade (peppar, peppar…..) trots att vi tränar hårt och med ett betydligt högre tempo nu.

Däremot ställer jobb och lite annat till det för oss, samt två spelare som ska skriva högskoleprovet på lördagen. Så vi spelar den matchen, med lite färre spelare. De två spelarna som skriver HP, ansluter däremot lördag kväll och är redo för spel på söndag.

Lidingö är ingen ”walk in the park”, men ett motstånd som garanterat passar oss bättre. Och för en gångs skull så ska vi försöka kontrollera detta från början till slut. Lidingö har däremot två vinster i rad, där man vunnit mot både Akropol och AIK. Men det spelar ingen roll för oss egentligen. Då moralen i laget är på topp och grabbarna är taggade till tusen.

 

Norrort som står för motståndet på söndagen är också ett lag som vi verkligen ser fram emot att möta. Ett relativt långt lag, där vi måste stå upp lite mot fysiska spelare. Däremot går det inte lika fort som Fryshuset när de spelar. Norrort har spelat två matcher bara och vi blir deras tredje match, där dom blir våran femte. Så vi känner att vi har fått komma in i det mer och har ett litet övertag redan där. Men matchen ska såklart spelas och det är den andra matchen på två dagar, så återhämtningen är viktig för oss efter matchen mot Lidingö.

Det som också är roligt med denna resa är att det kommer att skapas en liten dokumentär/reportage om BBK Sundsvall. Där båda våra lag kommer att vara med. Något som ni kommer att få ta del av inom en snar framtid.

Så ladda laptopen eller surfplattan och följ oss genom statistiken under matcherna. Vi kommer att göra allt för att komma hem med två vinster.

Over and Out så länge.

 

Mvh // Coach F. Thavenius