Revanschsuget Sundsvall gick ut starkt- men föll ändå

I matchen mot Norrort visade BBK att de ville revanschera sig efter förlusten mot Lidingö. Men efter en fantastisk första period tappade laget och förlorade med 90–59.

 – Det är säsongens bästa matchstart, säger assisterande tränaren Linus Babar.

I den första perioden såg Sundsvall ut att ha skakat av sig lördagens förlustmatch mot Lidingö, och det med besked. Laget ledde med 12–3 fyra minuter in i matchen men hemmalaget Norrort gav inte upp. I slutet av första perioden kom de tillbaka in i matchen och i andra perioden tog de över ledningen. Linus Babar var trots förlusten väldigt nöjd med den första perioden.

– Vi gör en helt felfri första period. Norrort var helt skakis, säger han.

Men sedan kom alltså tappet. Efter det kom Sundsvall aldrig tillbaka i matchen och laget fick lämna Stockholm utan segrar. Matchbilden var bekant för Sundsvall som nu vill hitta tillbaka på vinnarstigen och tillsammans bestämma vad de vill uppnå.

– Vi måste göra förändringar, börja tro på vårt spel och utnyttja våra styrkor, berättar Linus Babar som beskriver helgen som urdålig.

BBK har inlett säsongen med en seger och fyra förluster och trots ett lite dystert facit så gav söndagens matchinledning hopp för framtida matcher.

– Den här helgen blev det tydligt vilka förändringar vi måste göra. Vi kan inte förvänta oss stordåd men vi kan förvänta oss att vi spelar vårt eget spel. Det saknar vi just nu, säger Linus Babar som blickar vidare mot nästa match. Då är det AIK som väntar hemma i Sporthallen i Sundsvall.

Poäng i Sundsvall:

Marcus Elfving, 21 poäng

William Skagius, 20

Wilhelm Fröjdholm, 6

Filip Andersson, 4

Tom Eriksson, 3

Filip Unger, 3

Mert Köprucu, 2

 

Skribent: William Kihlberg, BBK Sundsvall