Laginsats fällde avgörandet mot Luleå

Foto: William Kihlberg

Första advent i all ära men frågan är om BBK ändå inte var söndagens starkaste ljuspunkt. I den tredje perioden vände laget matchen mot BG Luleå och kunde till slut vinna med 77–69.

– Det är den bästa matchen i år, säger Wilhelm Fröjdholm.

Sundsvall fick en tuff inledning hemma i Sporthallen mot BG Luleå. Bortalaget, som innan dagens bara hade förlorat två av sina sju första matcher, vann den första perioden med 24–16. Trots underläget vägrade Sundsvall ge upp och arbetade sig istället lugnt och metodiskt tillbaka in i matchen. I den tredje perioden, som har varit lite av en akilleshäl för BBK under säsongen, kunde man istället vända och ta ledningen i matchen – en ledning som man höll matchen ut.

– Vi hade en väldig tillit till varandra idag. Det fanns individuella prestationer som stack ut men i slutändan är det en riktig lagseger, säger coach Fredrik Thavenius som håller med Wilhelm Fröjdholm om att matchen mot Luleå var årets bästa.

Poängbäst i BBK blev William Skagius med 21 poäng med defensivt vill Fredrik Thavenius lyfta en annan prestation.

– Filip Andersson gör ett riktigt bra jobb i försvaret med David Höök. Det är en av de bästa spelarna på gymnasienivå just nu men Filip lyckas hålla honom på åtta poäng.

Sundsvall har tagit stora kliv under hösten och med nio matcher spelade har laget klättrat upp till sjunde plats i tabellen, bara sex poäng efter ledande Fryshuset.

– Vi har såklart några dippar i matchen idag också men jag tycker att vi når helt nya toppar i vårt spel så det är bara att fortsätta, säger Wilhelm Fröjdholm som nu får ladda om inför nästa match. Det är den 10 december och Stockholmslaget Akropol kommer på besök, det är också sista chansen att se laget under 2017.

 

Poäng i BBK Sundsvall:

William Skagius 21 poäng

Marcus Elfving 17

Alexander Ryan 11

Tom Eriksson 9

Filip Unger 7

Filip Andersson 6

Wilhelm Fröjdholm 4

Jens Forslin 2

 

Skribent: William Kihlberg, BBK Sundsvall