Förlust- men ett fall framåt i årets första match

Foto: William Kihlberg

Det blev en förlust i årets första match för BBK Sundsvall. Mot rutinerade Central föll laget med 68–57 men Fredrik Thavenius var inte alltigenom missnöjd med matchen.
Det är ett stort steg framåt, säger Sundsvallstränaren.

 Efter en tuff avslutning av fjolåret ville BBK komma tillbaka starkare 2018- och det såg länge lovande ut för hemmalaget. Matchen mot Central var jämn ända in mot de sista skälvande slutminuterna men tack vare ett imponerande skytte kunde istället gästerna från Stockholm dra ifrån och säkra segern.
– Det hade kunnat gå hur som helst idag men de sätter några skott mot slutet och det blir matchvinnande, säger Fredrik Thavenius.

Trots förlusten fanns det flera glädjeämnen under söndagens match. Olof Andersson gjorde comeback efter en långvarig skada som hållit honom borta från spel hela säsongen. Men trots den långa frånvaron satte 19-åringen fart direkt. Redan i den första perioden hade han gjort sju poäng och Fredrik Thavenius var imponerad av Olof Anderssons comeback.
– Han fick spela mer än jag hade planerat men det vi fick se var ruskigt imponerande. Han var inte felfri men han är det vi har saknat den här säsongen, säger han.

Senast Sundsvall ställdes mot Central var i premiären den 24 september där BBK föll med 100–75. Efter att ha fått se en betydligt jämnare match på hemmaplan i Sporthallen är Fredrik Thavenius imponerad av lagets utveckling hittills.
– Vi är bättre defensivt nu och mer bekväma med spelet. Sedan kastar vi fortfarande bort för mycket men Central är en bra värdemätare och vi gör det väldigt bra, säger han.

Det är ett nytt år med nya möjligheter för BBK Sundsvall och Fredrik Thavenius har kravbilden och förhoppningarna inför 2018 på plats.
– Vi spelar bra i perioder men vi måste börja spela bra över 40 minuter. 2017 hade vi dessutom mer fokus på oss och vår egen utveckling men nu kan vi också fokusera mer på våra motståndare och hur de spelar.

 

Poäng i BBK Sundsvall:

Marcus Elfving, 17 poäng
Wilhelm Fröjdholm, 14
Olof Andersson, 11
William Skagius, 9
Alexander Sjöström, 2
Filip Andersson, 2
Jens Hååg, 2

 

Skribent: William Kihlberg, BBK Sundsvall