Sundsvall hängde inte med mot Norrort

Under söndagen kom formstarka Norrort på besök till Sporthallen. Det blev en ren uppvisning från gästerna och BBK Sundsvall fick en tuff eftermiddag.
–  Det här är tungt för oss, säger coach Adam Alexander efter 48–102-förlusten.

Det var en svår match på förhand för Sundsvall som senast lagen möttes föll med 42 poäng. Och när gästerna från Stockholm satte fart idag kunde inte BBK hänga med. Redan efter första perioden stod det 24–10 till Norrort som visade prov på en betydligt bättre effektivitet än sina motståndare.
– Vi hade svårt i både anfall och försvar idag. Vi fick aldrig upp tempot, säger Adam Alexander som fick hoppa in som huvudtränare.

Det fanns, resultatet till trots, perioder när Sundsvall förde spelet och gjorde det riktigt bra men i slutändan räckte det inte till. Samtidigt som Norrort sköt väldigt bra hade hemmalaget inte marginalerna på sin sida utan istället var det många skott som studsade ut.
– Idag var de bättre än oss men det är annars ett lag som vi kan vinna mot när vi är som bäst. När vi gör det vi ska så spelar vi bra men det är under alldeles för korta perioder, säger Adam Alexander.

Adam Alexander har fått följa laget från flera olika positioner den här säsongen men idag var första gången han fick kliva in som huvudtränare för A-laget. Han säger att laget kanske inte har haft den utvecklingskurva man hade hoppats på men det finns gott om potential.
– Det är ett ungt lag och vi måste helt enkelt börja bygga för framtiden. Vi ska fortsätta utvecklas och även om vi kanske inte vinner varje match ska vi åtminstone vara med och tävla mer.

Poäng i Sundsvall:

Filip Andersson, 12 poäng
Marcus Elfving, 10
Olof Andersson, 8
Tom Eriksson, 6
Alexander Sjöström, 6
Johan Glas, 3
Jonathan Bäckman, 2
Teodor Karnell, 1

Skribent: William Kihlberg, BBK Sundsvall