Jämna steg men förlust mot topplaget

Foto: William Kihlberg

Ännu en gång stod Sundsvall upp bra mot ett topplag. Men trots en ledning på så mycket som 14 poäng slutade matchen mot Blackeberg med bortaseger med sfforna 85-102.
– Vi gör det bra överlag men orkar inte riktigt hålla nivån, säger Adam Alexander efter matchen.

Redan från början var det Sundsvall som tog kommandot i matchen och roffade åt sig en ledning. Även om Blackeberg vann första perioden fortsatte Sundsvall spela bra och efter att ha tagit tillbaka ledningen i den andra perioden belv inledningen av den tredje en ren uppvisning från hemmalaget. Som mest ledde BBK med 14 poäng men det var också i den tredje perioden som Blackeberg började kämpa sig tillbaka.
– Vi gör egentligen tre bra perioder men i fjärde får vi för hög press mot oss och då fryser vårt spel, säger Olof Andersson som med sina 19 poäng blev bästa poänggörare i Sundsvall idag.
–Skotten gick i helt enkelt. Jag hade kunnat göra det bättre defensivt, ibland släppte jag förbi dem lite för lätt.

Trots att Blackeberg efter dagens seger går upp till en andra plats i tabellen var det först i fjärde perioden som Sundsvall tappade ledningen och senare även matchen. Adam Alexander var överlag nöjd med sina spelare men han pekar också på en skillnad som avgjorde till gästernas fördel.
– Vi är inte tillräckligt erfarna. Mot slutet blir vi trötta och då börjar vi göra misstag.

I dagens match fick i också se en A-lagsdebutant i 17-årige Gabriel Ögren som gavs speltid i tredje och fjärde perioden och som dessutom noterades för en assist. Olof Andersson tycker att Gabriel och de andra unga spelarna som tagit steget upp till A-laget imponerar.
– De gör alltid ett väldigt bra jobb, säger han.

Nästa match: BG Luleå–BBK Sundsvall 25/3 16.00
Nästa hemmamatch: BBK Sundsvall–Nacka Belgian Blue 8/4 14.00

Poänggörare i BBK:

Olof Andersson, 19 poäng
William Skagius, 18
Alexander Sjöström, 13
Filip Andersson, 13
Tom Eriksson, 12
Filip Unger, 5
Jens Forslin, 3

Skribent: William Kihlberg, BBK Sundsvall