Tack för säsongen!

Foto: William Kihlberg

Säsongen är över för BBK Sundsvalls A-lag. Efter en säsong med blandade resultat blev avslutningen en tung sådan för laget som föll med 60–114 mot Nacka.

– Vi ville egentligen inte avsluta såhär, säger coach Adam Alexander efter matchen.

Det var inte mycket mer än ära och någon enstaka placering som stod på spel för BBK i säsongens sista match. Trots det var det ett laddat hemmalag vi fick se i Sporthallens A-hall under söndagen. Lagen höll jämna steg under stort sett hela matchen men sedan slog gästernas erfarenhet igenom. Ett ryck i den tredje perioden bäddade för en komfortabel seger.

– Innan matchen var jag väldigt förväntansfull och jag tycker väl att vi spelar okej. Men vi kommer ändå inte upp i samma nivå som vi brukar, säger Adam Alexander.

Det var dessutom ett skadedrabbat Sundsvall som bland annat saknade stjärnan William Skagius.

– Vi är totalt nio spelare idag. Vi är för få och för små för att kunna göra det bättre i den här matchen, berättar Adam Alexander.

Nu kan alltså säsongen 2017/18 summeras. BBK landar på en tiondeplats i tabellen med sex segrar och 16 förluster. Även om Adam Alexander vet att det finns mycket att förbättra beskriver han säsongen som helt okej.

– Det är ett stort steg både sportslig och administrativt. Det är balansgång eftersom att vi vill utveckla spelare och nå bra resultat. Styrelsen har gjort ett jättebra jobb och jag tror verkligen att vi kommer att vara bättre nästa säsong, säger han.

Och uppladdningen inför den börjar på en gång.

– Vi måste utveckla fysik och tuffhet till nästa säsong så det ska vi jobba mycket mer under sommaren. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på den trupp vi har. Vi har många unga spelare och de kommer fortsätta utvecklas.

Poäng, BBK Sundsvall:

Wilhelm Fröjdholm, 19 poäng
Olof Andersson, 12
Filip Unger, 9
Mattias Hämäläinen, 5
Alexander Sjöström, 5
Parsa Pichkah, 4
Filip Andersson, 4
Teodor Karnell, 2

Skribent: William Kihlberg, BBK Sundsvall