Förlust för BBK i jämn säsongpremiär

Inför en stor publik i Sporthallen inledde BBK säsongen med en välspelad match. Trots det blev det förlust mot Akropol med 91-79.

– I tre perioder gör vi det riktigt bra och styr spelet med vårt tempo och vår aggressivitet, säger Sundsvallscoachen Adam Alexander.

Det var uppenbart att Sundsvall var spelsugna efter ett långt sommaruppehåll. Laget spelade bra i den första perioden, ännu bättre i den andra men i den tredje perioden tappade laget greppet om matchen.

– Där visar vi lite grann vår orutin mot lag som är mer rutinerade och har mer erfarenhet, säger Adam Alexander.

BBK jobbade sig sedan in i matchen i den fjärde perioden och hoppet tändes för en stund. Men anståndet upp var för stort och tiden var för knapp. Det blev förlust i premiären. Men Adam Alexander, som fogar över en ung och lovande trupp, ser mestadels positivt på matchen.

– En av våra målsättningar är att vi ska känna att vi är med och tävlar i alla matcher, det tycker jag att vi gör idag, säger han.

En del nya namn har, som brukligt är inför en säsong, tillkommit i laget. Det är en trupp som är på väg att sätta sig men som fortfarande har en bit kvar.

– Truppen har satt sig helt ok men vi kommer att bli bättre. Det är många unga i laget och då är det mycket upp och ned, säger Adam Alexander.

Nästa match för BBK: 2018-10-21 hemma i Sporthallen B mot KFUM Uppsala.

 

Text: William Kihlberg