Sundsvall imponerade trots förlusten

Med en tung start i ryggen vaknade BBK till i den andra perioden. Det räckte trots allt inte till och hemmalaget föll med 63–78.
–Jag är ganska nöjd ändå, säger Adam Alexander efter matchen.

Uppsala drog ifrån redan tidigt i matchen och där och då såg läget hopplöst ut för Sundsvall. Men laget fick ny energi i den andra perioden fick Uppsala att svettas rejält. Trots det lyckades de aldrig gå om och mot slutet av matchen drog gästerna ifrån och tog en säker seger. Trots det är Adam Alexander nöjd med spelet i sig.

– Jag är nöjd med spelet trots att det blev ganska stora siffror till slut. Det speglar väl inte riktigt vår prestation på det sättet, säger han.

Tredjeperioderna har såhär långt varit lite av ett problemområde för Sundsvall som halkat efter och tappat de två inledande matcherna då.

– Det var samma sak i den första perioden idag. De sätter hög press och vi halkar efter lite. Det måste vi jobba på och spelarna ska veta att det får konsekvenser i de lägena. Då blir man utbytt, säger Adam Alexander.

Men efter en knapp förlust mot Akropol är han trygg i att laget är på väg år rätt håll. Speciellt med den här matchens andra period i åtanke.

– Vi får energi, får igång vårt spel och lyfter där, säger en hyfsad nöjd coach.

Poäng, BBK:

Alexander Sjöström, 21 poäng
Filip Jemtelius, 9
Tom Eriksson, 8
Isak Åhnstrand, 7
Gabriel Ågren, 6
Abdi Mohamud, 3
Wilhelm Fröjdholm, 3
Jonathan Bäckman, 3
Mattias Hämäläinen, 3

 

Skribent: William Kihlberg