Adam Alexander inför BG Luleå

Det är äntligen dags för hemmamatch igen! På lördag klockan 17.00 tar vi emot BG Luleå i Sporthallen B. Vi tog ett snack med Sundsvallscoachen Adam Alexander för att höra hans tankar inför helgens batalj.

Hur känns det inför matchen?

Det känns bra. Det ska bli kul att komma igång igen och köra en match: Sedan är det mot Luleå BG så båda lagen är i ungefär samma ålder så det ska bli kul att se hur det kan gå.

Vad är Luleå för typ av lag?

Det är ett ungt lag men med många duktiga talanger. Det är ett basketgymnasium så de har många killar som har varit med i ungdomslandslag och så. Det är ett bra individuellt lag och de är också duktiga tillsammans. Men det är killar med bra fysik, gillar att springa mycket och skjuta mycket så det kommer att bli en fartfylld match tror jag, med mycket poäng åt båda hållen.

Det har varit en tung start på säsongen, vad känner du har saknats hittills?

Vi saknar lite rutin och lite storlek men jag tycker ändå att vi har varit med i de här matcherna. Det är bara det att vi inte kan spela riktigt fullt ut och orka hela vägen igenom och det handlar ju om rutin många gånger, att vi inte har rutinen att spela på topp hela tiden. Man kan inte ha så stora dippar när spelet inte fungerar so det ska. Vi har lite för många dippar när spelet inte fungerar som det ska och de håller i sig alldeles för länge, då straffar lagen oss och kan bygga på sina ledningar. Det har med rutin att göra och de här lagen vi mötte i helgen var mycket större än oss så då blir det fysiskt tufft att orka stå emot, det orkar vi inte.

Varmt välkomna till Sporthallen på lördag!