Sundsvall föll tungt i Norrlandsmötet

Två unga norrländska lag möttes i lördagens match i Basketettan. En fartfylld match mot BG Luleå slutade med överlägsen seger för gästerna.
– Det är en riktigt dålig prestation, säger Adam Alexander efter matchen.

BG Luleå satte fart direkt i matchen men BBK hängde till en början med väl. Till slut kunde dock gästerna dra ifrån och tog i slutändan en betryggande seger med 57–89. Sundsvalls coach Adam Alexander var besviken efter matchen.

– Luleå gör det riktigt bra och tvingar oss att spela på en hög nivå men vi gör en riktigt dålig match, säger han.

Trots idel förluster i säsongsinledningen har Adam Alexander varit nöjd med lagets prestation i de flesta matcherna, så var inte fallet idag.

–Så känner jag inte alls idag. Vi var inte alls med i den här matchen, framför allt inte i andra halvlek. Vi ska försöka gå till botten med vad som är fel men vi gör inte grunderna tillräckligt bra.

Inför matchen talade Sundsvallscoachen om att det var två unga lag som gillade att hålla högt tempo i spelet som möttes. Så blev också fallet, dessvärre blev just det BBK:s fall.

– Idag gynnar det höga tempot inte oss, framför allt för att vi gör för mycket misstag. Men det är ändå vårt sätt att spela så det är inget nytt för oss men idag gick det inte alls bra. Det var en frustrerande match.

Det fanns dock vissa ljusglimtar trots en dålig prestation, enligt Adam Alexander. Den andra perioden är han nöjd med.

– Där spelar vi ganska bra och det sa jag till och med efter matchen. Vi får titta på andra perioden och se vad vi gjorde bra där och ta det med oss, försöka bygga på det, säger han.

 

Text: William Kihlberg