BBK Sundsvall anordnar U19-SM

U19-laget till SM
U17-laget till SM

BBK Sundsvall har i helgen, den 16–18 november, återigen fått äran att anordna en omgång av USM i Sporthallen. Den här gången rör det sig om U19-herrarnas första omgång. Samtidigt far vårt U17-lag till Östersund för att spela USM.
–USM är en av de roligaste sakerna att spela varje år. Du får möta och tävla mot andra lag i din egen ålder. Man får mäta sig med de andra lagen i Sverige och se var man står, säger U17-lagets tränare Fredrik Åhnstrand.

U19-grabbarna ställs, på hemmaplan, mot Tureberg, Huddinge och Östersund. Komplett spelschema finner nedan. Samtliga matcher spelas i B-hallen. Även om Fredrik Åhnstrand inte coachar U19, och således går miste om USM på hemmaplan, ser han ett stort värde i att klubben får arrangera evenemanget.

– Det är jättekul att få arrangemanget hit. Dels att få visa upp oss själva och vår verksamhet. Det är kul att få spela värdematcher på hemmaplan. Lägger man ner den tiden som killarna gör är det en jätterolig möjlighet att få visa upp sig på hemmaplan.

U17-laget möter i sin tur Skuru, Hammarby och Östersund på de sistnämndas hemmaplan. Tre spännande utmaningar enligt Fredrik Åhnstrand.

– Vi ska ha målsättningen att ta oss vidare. Jag tycker vi har chans att vinna varje match i den gruppen. Jag vet att de har haft stora förändringar i Skuru och Hammarby så man vet inte exakt hur de ser ut. Men ambitionen är att kunna vinna varje match.

Spelschema USM HU19 i Sundsvall Sporthallen B:

 

Fredag 16 nov kl. 19:00 BBK Sundsvall – Östersund Basket

Lördag 17 nov kl. 10:00 Huddinge Basket – Tureberg Basket

Lördag 17 nov kl. 16:00 Östersund Basket – Huddinge Basket

Lördag 17 nov kl. 18:00 Tureberg Basket – BBK Sundsvall

Söndag 18 nov kl. 11:00 BBK Sundsvall – Huddinge Basket

Söndag 18 nov kl. 13.00 Tureberg Basket – Östersund Basket

 

Spelschema USM HU17 BBK Sundsvall i Östersund:

 

Lördag 17 nov kl. 12:00 BBK Sundsvall – Skuru Basket

Söndag 18 nov kl. 12:00 BBK Sundsvall – Hammarby Basket

Söndag 18 nov kl 16:30 Östersund Basket – BBK Sundsvall