Adam inför derbyt

Det är äntligen dags för hemmamatch igen och det är inte vilken match som helst. Söndag den 2 december klockan 16.00 välkomnar vi Jämtland Basket till Sporthallen B. Såhär går Adams tankar inför Norrlandsderbyt.

Jämtland väntar, hur känns det?

Det ska bli jättekul med match igen. Det är lite speciellt att möta just Jämtland också, lite mini-derby kan man säga. Det är två unga lag som är hungriga på en vinst och som har haft en tung inledning på serien så jag tror att det blir en bra match.

Är det lite derbykänsla i en sådan här match?

Ja, men lite grann. Det kanske bara är jag som känner så för mina gamla tider mot Jämtland men jag hoppas att grabbarna också känner så. Vi mötte ju dem ett par gånger nu på försäsongen och det var ganska bra jämna matcher då. Det är ju inte så att man hatar varandra men jag tror att man känner att det är lite derby ändå, det är det närmaste laget vi har så vi kämpar för att vinna mot dem.

Hur tror du att det kommer att påverka matchen?

Jag tror att det kommer att påverka lite grann, jag tror att de känner likadant. De vill så Sundsvall och vi vill slå dem. Det har de alltid känt, ända sedan de här grabbarna var små så det är nog så. Det påverkar.

Hur ska ni göra för att vinna i helgen?

Vi ska spela vårt spel. Mycket energi och “go” och framför allt bra försvarsspel och göra det tufft för deras farliga killar. Då ska vi nog kunna vinna den här matchen.

Varmt välkomna på söndag!