Två förluster när BBK avrundade 2018

Helgen med dubbla bortamatcher i Stockholm slutade med dubbla förluster. Mot Blackeberg kom den med 100-61 och mot Lidingö med 107-66. Matcherna var BBK:s två sista för 2018.

Blackeberg tog kommandot redan från start och vann den första perioden med 23-12. Hemmalaget fortsatte sedan på samma sätt i en rasande takt och Sundsvall hade svårt att hänga med i tempot. Stockholmslaget gjorde matchens första poäng och höll sedan ledningen genom samtliga perioder utan att visa någon som helst vilja att släppa in gästerna i matchen. Alexander Sjöström blev bästa poängplockare i BBK med sina 15 pinnar, tätt följd av Isak Åhnstrand och Wilhelm Fröjdholm på sina 14, respektive 13 poäng. Noterbart är att 16-årige Johan Lovén gjorde A-lagsdebut i BBK och bidrog med en retur och en block.

Mot Lidingö var matchbilden ungefär densamma. BBK tilläts som mest en ledning med två poäng i matchen, det i första perioden. Sedan satte hemmalaget återigen fart och anförda av Alexandar Petrovic, med 22 poäng gjorda i matchen, kunde de landa en betryggande seger. Wilhelm Fröjdholm storspelade, trots förlusten,för BBK och stod för 20 poäng, fem returer och tre assist. Johan Lovén följde upp debuten med att också göra sina första poäng i A-laget, det blev fyra totalt i matchen för honom.

Med det knyter BBK Sundsvall ihop säcken som är 2018 och ser fram emot ett framgångsrikt 2019. Nu går laget, åtminstone vad gäller matchandet, på ett månadslångt uppehåll men den 6 januari klockan 14.30 är vi tillbaka med match hemma i Sporthallen B. Då står Norrort för motståndet, välkomna då!