BBK föll mot serieledarna i årets första match

Foto: Jeanette Hammarström

Sundvall fick tuffast möjliga start på 2019 när obesegrade Norrort besökte Sporthallen. Matchen slutade också med bortaseger, 55-102 blev slutresultatet.

Trots storförlusten var Sundvall på tårna från början och ledde som mest med 6 poäng i den första perioden. Serieledande Norrort hittade dock snabbt tillbaka till fjolårets fina form och med 10 minuter spelade hade de en tiopoängsledning, ett underläge som skulle visa sig alldeles för svårt för att hämta ikapp för BBK.

Norrort dominerade i tresekundersområdet och gjorde 66 poäng därifrån. Men även om förlusten var betydande för Sundvall fanns det vissa glädjeämnen. Filip Andersson levererade inte mindre än 19 poäng och på det sju returer. Samtidigt gjorde 16-årige Gustaf Selin A-lagsdebut och fick nästan 16 minuter på planen. Han tackade för Adam Alexanders förtroende med att göra 4 poäng och en assist.

Nu väntar ett uppehåll på två veckor innan Sundvall besöker Luleå den 19 januari. Nästa hemmamatch är mot Hammarby den 27 januari.

Poäng i BBK Sundsvall:

Filip Andersson, 19 poäng

Wilhelm Fröjdholm, 13

Jens Forslin, 8

Filip Jemtelius, 5

Gustaf Selin, 4

Liam Kromm, 4

Gabriel Ågren, 2

Text: William Kihlberg, BBK Sundsvall