Hammarbys storlek sänkte Sundsvall

Det blev förlust för Sundsvall i lördagens match mot Hammarby hemma i Sporthallen. Gästernas dominans inside blev avgörande i en match som slutade 59-100.
– De är stora men det visste vi om, jag tycker att vi många gånger inte följde det vi hade sagt att vi skulle göra, säger coach Adam Alexander.

Matchen inleddes i ett rasande tempo och med många misstag från båda lagen. Det var fin basket att se för publiken i Sporthallen men Sundsvall halkade efter. Hammarby drog ifrån till 0-8 innan BBK började skjuta in sig i matchen. Dessvärre kom de aldrig närmre än ett trepoängunderläge i första perioden. Det här var Hammarbys match.

– Jag tycker inte riktigt vi täcker bort dem från korgen som vi hade behövt. Sedan handlar det en del om kampmoment när man är lite mindre, man måste vilja lite mer. Jag tycker inte riktigt att vi lyfte upp oss där som vi borde ha gjort. Jag tycker inte vi gjorde det jag ville och det vi hade pratat om att vi skulle göra, säger Adam Alexander.

I den tredje perioden fick Sundsvall dock ett uppsving och lyckades gång på gång dubbla Hammarbys stora spelare och offensiv satt skotten som en smäck. Hammarby tvingades till timeout som stoppade blödningen och gav dem möjlighet att återigen koppla greppet om matchen.

– I tredje tyckte jag att vi var mer aggressiva, sedan kanske Hammarby inte var hundraprocentigt på tå eftersom att de hade en stor ledning. Men vi var mer aggressiva, tog bort passningar och när de väl fångade bollen under korgen var vi två-tre stycken där och störde. Då kunde vi ta returen och springa upp snabbt och då satte vi våra skott utifrån, säger Sundsvallscoachen.

Ett uppe håll väntar nu för Sundsvall och nästa match är inte förrän söndag den 24 februari, då väntar Jämtland på bortaplan. Det ger Adam Alexander tid att fortsätta slipa på detaljerna som förhoppningsvis kan säkra en första seger för säsongen.

– Vi kommer jobba på allting men mycket på lagspel och lagkemi, göra lite andra aktiviteter så att vi inte bara tränar basket tre veckor utan match. Så lite roliga sekvenser, lite mer nedbrutet. Sista veckan innan kan vi börja jobba lite mer inför just den matchen.

Poäng, BBK Sundsvall:

Jens Forslin, 16 poäng
Filip Jemtelius, 10
Alexander Sjöström, 9
Wilhelm Fröjdholm, 5
Isak Åhnstand, 4
Filip Andersson, 4
Teodor Karnell, 3
Jonathan Bäckman, 3
Emil Halilovic, 3
Mattias Hämäläinen, 2