U17 vidare till tredje omgången av SM

U17-laget till SM

BBK Sundsvalls U17-lag är vidare till den tredje omgången av USM efter två segrar i Stockholm igår. Det innebär att laget är topp 12 i Sverige och kan blicka vidare i turneringen.

BBK-Viby 87-67 (23-25, 30-15, 17-9, 17-18)

Coach Fredrik Åhnstrands kommentar om matchen:

Här gjorde vi verkligen vad som förväntades av oss, men det var inte enkelt och Viby stod upp mycket bra på alla sätt och vis. De fick en riktigt bra start där deras skytte fungerade från alla håll och kanter vilket gjorde att de fick självförtroende. Vi fick ingen panik av detta utan jobbade oss systematiskt in i spelet. Det var lite klurigt för Viby hade en lurig halvplanspress som tog ner vårt tempo så vi inte fick göra saker och ting exakt som vi vill.
I andra perioden började vi höja intensiteten i vårt eget försvar och ta bort Vibys styrkor. Då kunde vi stänga ner i försvaret och tvinga svåra avslut som vi kunde utnyttja genom bra returtagning till snabba uppspel och enkla poäng. Vi rinner i från i denna perioden och håller farten genom tredje perioden som gör att vi har en betryggande 20-poängsledning. Vi spelar kontrollerat och håller den ledningen matchen ut. Väldigt bra genomförd match av oss.

Rasmus Westerlund utsedd till matchens lirare.

Tureberg-BBK 67-74 (16-20, 13-16, 22-20, 16-18)

Coach Fredrik Åhnstrands kommentar om matchen:

Tureberg spelar alltid väldigt tufft avig basket med flera olika zonförsvar och pressar och har tagit sig till Final four i RM vid ett par tillfällen tidigare. Det krävs väldigt mycket tålamod och en hög tro på det vi är bra på när man spelar mot lag med den här spelstilen. Tempot blir ett annat än vi är vana vid vi utsätts för situationer som vi inte riktigt känner igen.

Den här gången var vi mentalt redo och gjorde ett riktigt bra jobb. Tureberg öppnade matchen i traditionell man-man försvar. I det känner vi oss trygga och gjorde ett riktigt bra jobb och kunde tidigt springa ifrån med 8-10 pinnar. Så efter ca 5 minuter så är det timeout och taktikskifte till den första av tre olika zoner som de visade oss under matchen. Vi lyckas genom matchen att hantera vår frustration över att vi hade problem att hitta rytmen och komma till de lägen vi ville, det är väldigt starkt gjort av oss. I sista perioden är vi uppe med 10 poäng när det är fem minuter kvar. Tureberg lyckas genom en 1-3-1 zon få oss obekväma och lite osäkra vilket gör att de kan vinna bollen och komma tillbaka och kapa ledningen för oss till bara 2p med ca 2 min kvar. Härifrån spelar vi riktigt stabilt och får i några viktiga bollar som gör att de aldrig riktigt får möjligheten att ta ledningen utan får jaga. Vi får till slut börja skjuta straffar och de behöver chansa. Så vi kan rinna iväg och vinna med sju.

Pontus Söderberg utsedd till matchens lirare.

Isac Åhnstrand utsedd till hela omgångens lirare.

Den tredje omgången spelas den 16 till 17 mars, det är ännu inte bestämt var den kommer att hållas.

Stort grattis till vårt duktiga U17-lag!