Uppsala blev för starka i säsongens sista bortamatch

Det blev förlust i säsongens sista bortamatch. Uppsala blev för starka och vann med 88-58 trots en första period som vanns av Sundsvall.

Trots att en dyster förlustsvit, som sträcker sig över hela säsongen, förlängts har Sundsvall börjat bygga upp en ny positiv svit – att spela som allra bäst i första perioden. Så även mot Uppsala. Efter den första perioden ledde de till och med 18-13 och såg ut att kunna överraska hemmalaget. Men i den andra perioden kom en avgörande vändning. Uppsala vann den med 19 poäng och kopplade greppet om matchen igen.

Efter en jämn tredje period vann Uppsala även den fjärde med stora siffror och trots att ha blivit skakat i matchinledningen kunde de stå som självklara segrare. Wilhelm Fröjdholm imponerade för Sundsvall med 15 poäng, var 80-procentig i tvåpoängsskyttet och satte fyra av fyra straffkast. Tom Eriksson tog ett stort steg framåt i den andra matchen efter sin skadecomeback och gjorde fyra poäng men tog framför allt sju returer.

Poäng i BBK Sundsvall:

Wilhelm Fröjdholm, 15 poäng
Filip Andersson, 10
Alexander Sjöström, 8
Filip Jemtelius, 6
Jens Forslin, 5
Teodor Karnell, 5
Tom Eriksson, 4
Jonathan Bäckman, 4
Mattias Hämäläinen, 1